Pastis de panses i ametlles

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 300 grams de sucre
  • 400 grams d'ametlla molguda
  • 12 rovells d'ou
  • 6 clares d'ou muntades
  • 150 grams de panses de corint
  • Mantega
  • Farina
  • Sucre glass

8 racions

Utensilis

Un motlle rodó desmotllable
Una llengua de goma
Un batedor de varetes
Un batedora elèctrica amb varetes per muntar
Un cassó petit
Un colador fí
Un bol de vidre gran
Un bol de vidre gran per muntar les clares
Una safata de cartró rodona amb blonda

Elaboració

Primerament, barregem els rovells i el sucre, i amb l'ajud del batedor de varetes ho remenem ben bé fins que quedi blanquinós. Tot seguit, afegim l'ametlla molta i les panses escorregudes i seguim remenant.
A continuació, afegim les clares muntades i amb l'ajud de la llengua de goma, anem remenant de baix a dalt tot donant aire.
Seguidament, untem el motlle amb mantega, l'espolsem amb farina, afegim la barreja i ho enfornem a 180º, fins que clavem un escuradents i surt net.
Ho deixem refredar, ho desmotllem i l'espolsem amb sucre glass pel damunt i ja ho podrem servir a taula, amb una safata de cartró amb blonda.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1040 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: