Pastis de panses i ametlles
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 300 grams de sucre
- 400 grams d'ametlla molguda
- 12 rovells d'ou
- 6 clares d'ou muntades
- 150 grams de panses de corint
- Mantega
- Farina
- Sucre glass
8 racions
Utensilis
Un motlle rodó desmotllable
Una llengua de goma
Un batedor de varetes
Un batedora elèctrica amb varetes per muntar
Un cassó petit
Un colador fí
Un bol de vidre gran
Un bol de vidre gran per muntar les clares
Una safata de cartró rodona amb blonda
Elaboració
Primerament, barregem els rovells i el sucre, i amb l'ajud del batedor de varetes ho remenem ben bé fins que quedi blanquinós. Tot seguit, afegim l'ametlla molta i les panses escorregudes i seguim remenant.
A continuació, afegim les clares muntades i amb l'ajud de la llengua de goma, anem remenant de baix a dalt tot donant aire.
Seguidament, untem el motlle amb mantega, l'espolsem amb farina, afegim la barreja i ho enfornem a 180º, fins que clavem un escuradents i surt net.
Ho deixem refredar, ho desmotllem i l'espolsem amb sucre glass pel damunt i ja ho podrem servir a taula, amb una safata de cartró amb blonda.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1040 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.