Pastis d'avellanes
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 150 gtrams d'avellanes torrades
- 125 grams de sucre
- Quatre ous
- Mitja copa de licor d'avellana ( Fra Angèlico)
- Dues cullerades de farina
- Un sobre de llevat Royal
- Margarina
- Sucre glaç
8 racions
Utensilis
Un motlle rodó desmotllable
Un batedor de varetes
Una mànega de goma o plàstic
Un atuell de plàstic rodó
Una batedora elèctrica
Una safata de cartró rodona amb blonda
Elaboració
Primerament, trinxem les avellanes amb la batedora elèctrica i les reservem. ( en guardem 15 per decoració).
Seguidament, agafem els rovells i el sucre i ho remenem amb el batedor de varetes fins que els rovells són de color blanc. Tot seguit, afegim: les avellanes trinxades, el licor,la farina i el llevat i ho remenem tot plegat.
A part, amb la batedora elèctrica, batem les clares a punt de neu i amb molt de compte les afegim a la barreja anterior amb l'ajud de la llengua tot remenant de baix a dalt.
A continuació, engreixem el motlle amb una mica de margarina, espolsem una mica de farina, i l'omplim amb tota la barreja que tenim preparada.
Tot seguit ho posem en el forn preescalfat a 180º uns 45 minuts més o menys, fins que clavem un escuradents i surt net.
Ho deixem refredar, el desmotllem, el posem damunt d'una safata amb blonda, i tot seguit afegim
les 15 ametlles que hem reservat tot clavant-les una mica amb el dit, ho espolsem amb el sucre glaç i ja el tindrem llest per treure a taula.
1h 10min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3234 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.