Xai marinat amb moniato fregit, tallat en quadrats
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Una cuixa de xai desossada talada a trossos regulars
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Pebre vermell
- Ví blanc
- Un brot de farigola
- Un brot de romaní
- Vuit alls pelats, aixafats
- Tres moniatos pelats
4 racions
Utensilis
Una safata fonda per anar al forn
Paper de cuina
Una safata plana
Un atuell de plàstic gran
Elaboració
Primerament en un atuell gran, posarem : els talls de cuixa salpebrats, afegirem pebre vermell (no picant), la farigola, el romaní, un bon raig d'oli d'oliva i un bon raig de vi blanc. Ho remenarem tot ben remenat, i ho deixarem reposar d'un dia per l'altre.
En el moment de preparar el xai, ho posarem tot plegat en una safata fonda per anar al forn, i ho posarem a 180º, tot remenant de tant en tant, fins que el xai estigui cuit.
A part, preparem els moniatos tallats en quadrats, i un cop fregits els reservem damunt una paper de cuina.
Quan el xai ja és cuit, el repartim en quatre plats, repartim el moniato fregit en un racó del plat, i ja ho podrem servir a taula.
2h
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1704 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.