La fideua de la montse

Ingredients

  • 500 grm. fideu del nº2
  • Fumet de peix de roca
  • 4 cebes
  • 6 gambes o escamarlans
  • 1/2 kg.de cloises
  • 3 sipies
  • Sal i oli
  • 1 copa de conyac

6 racions

Utensilis

Paella

Elaboració

Posar el oli en una paella i tallar la ceba fineta . Deixar a foc molt lent , que la seva es vagi fent , molt a poc a poc . Al cap de una mitja hora mes o menys , quant la ceba ja esta molt tobeta . Retirar el oli i afegir una copeta de coñac. Flamejar i reservar la seva.
Amb el oli que hem retirat fregirem les gambes o els escamarlans . Si pots millor que siguin frescos el sabor es molt millor.
Amb el oli que ens ha sobrat fregir la sipia a daus .
Amb tot el sofregit i la sipia , afegir els fideus . Jo poso un cullaró per persona i fregir fins que estiguin rosos. Posar la sal
Afegir el fumet que ahorem fet amb 1/2 Kg. de peix de roca bullin amb aigua uns 10 minuts.
Jo poso 1 1/2 cullaró per persona de fumet.
Deixar coure amb una caçola de ferro durant 10 minuts i 5 minuts de repos. Posar per sobre les gambes i les cloises que tindrem obertes anterioment.
Es pot acompañar de all i oli.
BON PROFIT

1h

Notes

Aquesta recepta me la va ensenyar un amic nostre de 90 anys de Palafrugell


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3546 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

2 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amiga Montse, si vas a les meves receptes, podràs veure les receptes " fideus rossos " i " fideua amb sipia " que çes una altre manera de fer la fideua, per si et pot servir. Una abraçada. Quim Lleonart.
Montse boada colome diu:
Moltes gracies , ho tindre en conta

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: