Carxofes amb cloïses en salsa verda
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Païs Basc
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dotze carxofes mitjanes
- Un quilo de cloïsses
- Sis alls laminats
- Julivert picat
- Un bitxo petit
- Oli d'oliva
- Aigua
- Un brot de julivert fresc
- Farina
- Vi blanc
- Sal
4 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica plana
Un cassó gran
Un colador fi
Una puntilla ( ganivet petit )
Un batedor de varetes
Un cassó mitjà
Elaboració
Primerament, agafem les carxofes, les netegem amb l'ajuda d'una puntilla, tot deixant uns tres dits de la tija. Tot seguit, les tallem en dues meitats a lo llarg, i amb l'ajuda d'una cullera netegem els pels que hi ha en el cor. En un cassó gran amb aigua, posem: el brot de julivert fresc, i un polsim de sal. Seguidament, posem les carxofes i deixem que coguin fins que les tinguem cuites al punt, i les reservem.
A part, en una cassó gran, obrim les cloïsses i quan comencen a obrir, les colem i reservem el suc. En la cassola marinera amb oli d'oliva, fregim els alls laminats i el bitxo, amb un rajolí d'oli.
Quan els alls comencen a ser rossos, afegim un polsim de farina, un raig de vi blanc, i una mica del suc de bullir les carxofes i les cloïsses. Anem remenant amb el batedor de varetes i tot seguit afegim les carxofes i les cloïsses.
Anem remenant tot donant voltes a la cassola, corregim de sal, afegim el julivert picat, i ja tindrem llesta la cassola per treure a taula.
1h 10min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2767 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.