Cocotxes de bacallà, amb cloïses en salsa verda
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Païs Basc
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams de cocotxes de bacallà
- 800 grams de cloïses
- Vuit alls laminats
- Oli d'oliva
- Dues caienes (bitxos)
- Julivert picolat
- Farina
- Ví blanc
- Fumet blanc de peix
4 racions
Utensilis
Una cassola plana marinera
Un batedor de varetes
Un cassó gran
Un colador fí
Elaboració
En una cassola marinera metàlica amb un raig d'oli d'oliva, fregim els alls laminats i els bitxos. Quan els alls són mig rossos, espolsem una mica de farina i afegim un raig de ví blanc.
Anem remenant amb l'ajud del batedor de varetes, i tot seguit afegim una mica de fumet de peix, i posem el foc ben baix.
A part, en un cassó amb una mica d'aigua, obrim les cloïses, i tant punt s'obren, les retirem i les colem amb l'ajud del colador fí. Seguidament, afegim el suc d'obrir-les a la cassola, juntament amb les cloïses amb una sola clova.
A continuació, afegim les cocotxes, ho espolsem amb julivert picolat, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat, fins que les cocotxes estiguin al seu punt de cuites.
Seguidament, ja podrem treure la cassola a taula per servir-ho.
1h 10min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1736 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.