Trinxat de romanesco amb arengada fregida
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Remenat
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre arengades de " casco "
- Un romanesco mitjà
- Oli d'oliva
- Quatre tomàquets vermells petits
- Sis alls amb pell, aixafats
- Julivert
- Sal
- Aigua
- Pebre negre en pols
4 racions
Utensilis
Una paella gran
Una safata de porcellana
Una espàtula de fusta
Unes pinces de cuina
Una cassola fonda
Una cassola de terrissa
Una escorredora
Elaboració
Primerament, en una cassola amb aigua, sal i un brot de julivert, posem a coure el romanesco tallat en botons Un cop cuit, l'escorrem i el reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli, fregim els tomàquets oberts per la meitat, i les quatre arengades netes i escatades. Quan tot plegat és fregit, salpebrem els tomàquets i ho reservem.
Seguidament, en la cassola de terrissa amb un raig d'oli, fregim els alls aixafats, i el romanesco, tot aixafant-lo amb l'ajud d'una forquilla.
Tot seguit, ho anem remenant amb l'espàtula de fusta, i quan ja és ben fregit, ho traiem i ho repartim bé en la safata de porcellana d'una manera més o menys abellidora.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim les arengades escatades, fins que estan ben daurades i les reservem.
A continuació, posem les quatre arengades repartides a lo llarg del trinxat, acompanyades de les meitats de tomàquets fregits, i aprofitem una mica de l'oli de fregir-les, per abocar-ho pel damunt del trinxat i les arengades.
Seguidament, ja ho podrem treure a taula, en la mateixa safata.
1h
Notes
Aquesta recepta, és molt adient per celebrar el dimecres de cendra o l'enterrament de la sardina.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2110 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.