Crema freda de mongetes del ganxet amb arengada esmicolada
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Mitja ceba pelada
- 600 grams de mongetes del ganxet cuites
- Un litre d'aigua mineral
- Sal
- Oli d'oliva
- Una arengada
- Nata líquida
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Un colador xinès
Un batedor de varetes
Una gerra de vidre gran
Quatre escudelletes de porcellana blanca
Un setrill de vidre
Una batedora elèctrica
Elaboració
Primerament, en un cassó gran posem: un litre d'aigua mineral, les mongetes i la ceba.
Deixem que cogui tot plegat una mitja hora i ho retirem del foc.
Seguidament, passem la batedora elèctrica i ho passem pel colador xinès amb l'ajud de la mateixa batedora, a un cassó on acabarem de fer la crema.
Ho posem en el foc a potencia baixa, tot remenant amb el batedor de varetes, corregim de sal i hi afegim un toc de nata líquida, fins aconsseguir una crema fina i homogènea.
Tot seguit, ho fiquem en una gerra de vidre a la nevera, fins el moment de servir.
A part, agafem una arengada, la netegem, l'escatem i amb l'ajud d'un ganivet l'esmicolem i la reservem. En el moment de servir a taula, omplim les escudelletes fins arribar a dalt de tot,
posem una mica de l'arengada esmicolada en el centre, i tot seguit fem un cercle d'oli amb l'ajud del setrill, i ja ho podem servir a taula.
40min
Etiquetes:
La cuina de les cremes fredes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1661 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.