Salsa d'alls tendres
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos manats d'alls tendres o porros
- Oli d'oliva
- Sal
- Nou moscada
- Nata líquida per muntar
- Conyac
- Brou de verdures
- Maizena ( si cal )
- Mantega
10 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Un colador fí
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, en un cassó amb un raig d'oli d'oliva, fregim els alls tendres picolats amb un polsim de sal.
Quan són mig fregits, afegim un polsim de nou moscada i un toc de conyac.
Seguidament, afegim el brou de verdures, segons la quantitat de salsa que vulguem fer, i deixem que cogui una bona estona. Tot seguit, afegim un raig de nata líquida, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure cinc minuts més. A continuació, passem la batedora elèctrica, i amb l'ajud del colador fí, ho posem en el cassó on acabarem de fer la salsa, tot remenant amb el batedor de varetes. Mirem que ens quedi una salsa fina i homogènea amb l'espessor que desitgem, i ja la tindrem llesta per fer servir.
40min
Notes
Si volem fer aquesta salsa, i no és temps d'alls tendres, sempre la podem fer amb porros.
Aquesta salsa, és molt adient per peixos a la graella, a la planxa o al forn.
Etiquetes: L'enigmàtic món de les salses Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3218 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.