Costelletes de xai a la provençal, amb parmentier
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Milanesa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Pa ratllat
- Dos alls ratllats
- Herbes provençals
- Dotze costelletes de xai letxal
- Sal
- Oli d'oliva
- Quatre ous batuts
- Vuit patates grosses
- Mantega
- Nou moscada
- Sal
- Nata líquida per muntar
- Aigua
4 racions
Utensilis
Una paella gran
Un premsador ( passapurés )
Un cassó gran
Una mànega pastissera amb un broc rissat gran
Una safata plana gran
Una cassola fonda
Quatre plats plans de porcellana blanca
Elaboració
Primerament, posem a bullir les patates amb aigua i sal amb pell, en una cassola fonda, i quan són cuites, les traiem i les deixem refredar. Seguidament, les pelem i les passem pel premsador tot posant-les en el cassó on acabarem de fer el parmentier. Agafem el puré de patata, afegim una mica de mantega, un raig de nata líquida, i un polsim de sal i nou moscada, i ho remenem ben remenat fins que tenim un puré fí i homogèni, i el reservem.
Tot seguit, en una safata plana, fem una barreja amb : pa ratllat, dos alls ratllats i un grapat d'herbes provençals. Ho remenem tot ben barrejat, i ho reservem.
A continuació, agafem les costelles, les salem, les passem per ou batut, i tot seguit, les passem per la barreja de pa i herbes provençals, les fregim en una paella amb oli d'oliva i ja les podem posar de tres en tres en forma de ventall, en el plat on les servirem.
Seguidament, a la part de baix del plat, amb l'ajud de la mànega pastissera, fem tres rossetons amb el parmentier, i ja podrem servir els plats a taula.
1h 10min
Notes
El parmentier, no és res més que un puré de patata suavitzat amb nata, mantega i nou moscada.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1684 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.