Bacallà en escabetx, amb mongetes del ganxet
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit cuetes de bacallà
- 300 grams de mongetes del ganxet cuites
- Oli d'oliva
- Vinagre blanc
- Sal
- Pebre vermell dolç
- Un grapat de grans de pebre negre
- Vi blanc
- Una branca de romaní
- Una branca de farigola
- Tres fulles de llorer
- Una pastanaga tallada a rodelles fines
- Sis alls sencers, aixafats
- Una ceba tendre tallada a juliana
- Farina
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una paella gran
Una aranya de filferro
Elaboració
Primerament, en una paella amb força oli d'oliva, fregim les cuetes de bacallà enfarinades i dessalades, i quan són mig cuites, les reservem.
Tot seguit, fregim les mongetes del ganxet i un cop ben fregides, les reservem.
A part, en una cassola de terrissa amb un bon raig d'oli, posem a fregir : la ceba tallada a juliana, la pastanaga, els alls aixafats, el llorer, la farigola, el romaní i un grapat de grans de pebre negre. Quan tot el conjunt és fregit, afegim dues cullerades de pebre vermell dolç, i tot seguit, un got de vi blanc, i dos gots de vinagre.
Si cal, podem afegir un got d'aigua, i deixem que cogui una bona estona.
Quan el contingut de la cassola ja ha fet el con-sabut xup-xup, afegim el bacallà, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho tindrem llest per servir a taula. En el moment de servir en els plats, posem dues cuetes per cap, i un grapat de mongetes del ganxet fregides a la paella amb una mica d'oli.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1249 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.