Carxofes i cloïses amb salsa verda
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dotze carxofes de mida mitjana
- Un quilo de cloïses
- Fumet blanc de peix ( el podeu trobar a les meves receptes )
- Un brot de julivert sencer
- Julivert picolat
- Dotze alls laminats
- Oli d'oliva
- Un got de ví blanc
- Farina
4 racions
Utensilis
Una cassola marinera ( plana )
Un batedor de varetes
Una cassola fonda
Un cassó gran
Un colador fí ( gran )
Elaboració
Primerament, agafem les carxofes, els traiem les fulles més gruixudes, i les tallem en trossos regulars, a lo llarg. Seguidament, les posem a bullir en una cassola fonda amb aigua, sal, i un brot de julivert.
Quan ja són cuites, les reservem en la mateixa aigua de la cocció.
A part, en un cassó amb un dit d'aigua, obrim les cloïses, i un cop obertes les retirem, colem el suc de la cocció, i les reservem.
A continuació, en una cassola plana, fregim els alls laminats amb un raig d'oli d'oliva.
Quan ja són mig rossos, espolsem amb farina i anem remenant amb el batedor de varetes. Tot seguit, afegim el got de ví blanc i seguim remenant. Seguidament, afegim el suc de les cloïses colat i una mica de fumet de peix blanc, i seguim remenant amb el batedor.
Quan tot plegat ja arrenqui el bull, afegim les carxofes ben escorregudes i les cloïses, corregim de sal i remenem la cassola tot sacsejant-la de forma circular. Tot seguit, ho espolsem amb el julivert picolat, i ja ho podrem treure a taula en la mateixa cassola.
1h 30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1546 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.