Cors de carxofa estofats amb sípia
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una sípia gran de 800 grams aproximadament
- 800 grams de cors de carxofa congelats
- Una ceba picolada
- Tres alls pelats aixafats
- Dues fulles de llorer
- Oli d'oliva
- Aigua
- Ví ranci
- Una cullerada de xocolata en pols
- Sal
- Un grapat de grans de pebre negre
- Una branca d'àpi
- Mitja ceba
- Tomàquet fregit de pot
- Un brot de julivert
- Un grapat d'ametlles torrades
- Pa fregit
4 racions
Utensilis
Una cassola fonda
Una cassola de terrissa
Un cassó gran
Un colador fí
Una batedora elèctrica
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb aigua, sal, dues fulles de llorer, una branca d'àpi, mitja ceba, i un grapat de grans de pebre negre, posarem a coure la sípia.
Quan estigui cuita, la traiem , colem el brou, i ho reservem.
A part, en un cassó amb aigua, sal i un brot de julivert, coem els cors de carxofa, i quan són cuits, els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa, sofregim : la ceba picolada, dos alls pelats, dues fulles de llorer, i tres cullerots de tomàquet fregit.
Tot seguit, afegim un got de ví ranci, i seguidament, afegim el brou de coure la sípia, colat.
Quan ja arrenqui el bull, afegim la sípia tallada a trossos regulars i els cors de carxofa tallats en tres trossos.
A part, fem una picada amb: pa fregit, un all pelat, un grapat d'ametlles torrades, una cullerada de xocolata en pols, i un brot de julivert. Tot seguit, passem la batedora amb una mica del brou de coure la sípia, i ho afegim a la cassola.
Seguidament, corregim de sal, remenem la cassola donant voltes en cercle i ho deixem coure tot plegat uns dotze minuts més, abans de servir-ho a taula en la mateixa cassola.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta la podrem fer amb cors de carxofa congelats, així la podrem fer tot l'any.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1824 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.