Pastis Tatin de peres
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Pasta de full
- 16 peres del tipus " blanquilla "
- Sucre
- Mantega
- Gelatina de poma
- Caramel líquid " Royal "
8 racions
Utensilis
Un motlle alt rodó, desmotllable
Una planxa del forn, amb paper sulfuritzat
Un estri per treure el cor de les fruites
Una espatula fina, metàl·ica
Un corró per estirar la pasta de full
Un pinzell
Un cassó petit
Una safata rodona,de porcellana
Elaboració
Primerament, pelem les peres, els hi traiem el cor amb l'estri adient, i les tallem en dues meitats.
Seguidament, untem tot el fons del motlle amb el caramel líquid, i tot seguit anem posant les peres dretes, fins a ompli el motlle (penseu que tenen de quedar ben apretadetes).
A continuació, espolsem el marbre de la cuina amb farina, i estirem la pasta de full.
Tot seguit, untem amb mantega totes les peres, les espolsem amb sucre, i amb la pasta de full, tapem tot el pastis. Anem arrugant la pasta de full per les voreres, i ho enfornem a 180º, durant 70 minuts.
Passat aquest temps, la traiem del forn i amb molta cura de no cremar-nos, la girem en la safata rodona, i la desmotllem.
Tot seguit, amb l'ajud de l'espatula metàl·lica fem com si la pentinessim, i la pintem amb la gelatina de poma, desfeta en un cassó al foc, amb l'ajud d'un pinzell.
Seguidament, ja la podrem treure a taula amb la safata de porcellana.
1h 10min
Notes
Aquest pastis, normalment es fa amb pomes, peró jo també la he fet amb peres, i també queda molt bona.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1232 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.