Salsa de panses de corint
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams de panses de Corint
- La part blanca d'un porro
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Un got de vi d'o-porto
- Un raig de nata líquida (si cal)
10 racions
Utensilis
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Una batedora elèctrica
Un colador fí
Un atuell de plàstic amb tapa
Un cassó mitjà
Elaboració
Primerament, en un cassó gran amb un raig d'oli d'oliva, sofregim el blanc de porro.
Quan és una mica transparent, afegim les panses escaldades abans, juntament amb el seu suc.
Seguidament, afegim el vi d'o porto, i deixem que cogui tot plegat una estona.
Tot seguit, passem la batedora elèctrica i amb l'ajud del colador fi, ho passem en el cassó on acabarem de fer la salsa. A foc ben baix, anem remenant amb el batedor de varetes, afegim un rajolí de nata líquida, corregim de sal i pebre negre en pols, fins aconseguir una salsa fina i homogènia.
Si no queda al nostre gust d'espessor, sempre ho podem arreglar amb una mica de farina de blat desfeta amb un rajolí d'aigua freda. Un cop feta la salsa, la reservem en un atuell amb tapa, fins el moment de fer-la servir.
1h
Notes
Aquesta salsa és molt adient per acompanyar tot tipus de carns brassejades o al forn.
Etiquetes: L'enigmàtic món de les salses Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1725 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.