Salsa de codonyat
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 700 grams de codonyat
- La part blanca de dos porros
- Oli d'oliva
- Un got de vi ranci
- Brou de verdures ( pot ser de pot )
- Sal
- Pebre negre en pols
- Maizena ( si cal )
10 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Un colador fí
Un atuell amb tapa per guardar la salsa
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, picolem la part blanca dels porros, i la saltem amb un rajolí d'oli en el matteix cassó on farem la salsa. Tot seguit, afegim el codonyat tallat a trossos regulars.
Passada una estona, afegim el vi ranci, deixem que redueixi una mica, i seguidament, afegim el brou de verdures. Passats uns vint minuts, passem la batedora elèctrica i ho passem per un colador fi, en el cassó on acabarem de fer la salsa,
Am el batedor de varetes, anem remenant amb el foc ben baix, i corregim de sal i pebre negre en pols. Quan hem aconsseguit una salsa fina i homogènea, si cal, l'espessem amb una mica de maizena amb un rajolí d'aigua freda.
Un cop ja tenim la salsa al nostre gust, la deixem refredar, i la guardem en un atuell amb tapa fins el moment de fer-la servir.
1h
Notes
Aquesta salsa, és molt adient tant per carn d'aus, com carn de porc, brassejades o al forn.
Etiquetes: L'enigmàtic món de les salses Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2460 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.