Mandonguilles de bacallà amb favetes babi i xampinyons
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 700 grams de bacallà esqueixat
- Julivert picolat
- Tres alls pelats
- Pa remutllat amb llet
- Sal
- Farina
- Oli de girasól
- Una ceba picolada
- Dues fulles de llorer
- 300 grams de xampinyons naturals
- 400 grams de favetes babi
- Tomàquet fregit
- Vi blanc
- Ametlles torrades
- Pa fregit
- Xocolata en pols
- Aigua
- Un ou
- Oli d'oliva
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una paella gran
Una batedora elèctrica
Un cassó gran
Un bol de vidre gran
Elaboració
Primerament, en un cassó amb: aigua, sal, una fulla de llorer i mitja ceba pelada, coem les favetes fins que són cuites al " dente ", i les reservem.
Seguidament, dessalem el bacallá i l'esmicolem. Tot seguit, el posem en el bol de vidre juntament amb el pa remutllat amb llet, un all ratllat, una mica de julivert picolat, i un rovell d'ou. Ho barrejem tot ben barrejat, i ho deixem reposar una hora abans de fer les mandonguilles. En el moment de fer les mandonguilles, anem fent boletes de mida mitjana, les passem per farina i tot seguit les fregim amb oli de girasól.
Un cop ben dauradetes, les anem posant en una safata amb paper de cuina, per treure l'excés d'oli, i les reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltegem els xampinyons netejats i laminats.
Un cop mig cuits, els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba picolada, dos alls aixafats i una fulla de llorer.
Quan tot plegat és mig fregit, afegim tres cullerots de tomàquet fregit i un got de vi blanc.
Tot seguit, afegim dos gots d'aigua, i deixem que arrenqui el bull.
A continuació, afegim: les favetes i els xampinyons i deixem que cogui uns deu minuts.
A part, fem una picada amb: un grapat d'ametlles torrades, una mica de pa fregit, un all pelat, julivert picolat, i una cullerada de xocolata en pols,amb la batedora elèctrica, i ho afegim a la cassola. Tot seguit, corregim de sal, afegim les mandonguilles de bacallà, ho deixem acabar de coure uns dotze minuts, i ja ho tindrem a punt per treure-ho a taula, en la mateixa cassola.
1h 10min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1868 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.