Crema de cigrons amb melmelada de ceba i botifarra negra
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Crema
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 600 grams de cigrons cuits
- Melmelada de ceba ( la trobareu a les meves receptes )
- Un litre de brou de verdures de pot
- Nata líquida per muntar
- Sal
- Oli d'oliva
- Quatre rodelles de botifarra negra d'un dit de gruix
4 racions
Utensilis
Una paella mitjana
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Batedor de varetes
Un colador xinès
Una espàtula metal·lica plana
Un setrill
Quatre escudelletes de porcellana
Elaboració
Primerament, fem la melmelada de ceba com explico a la meva recepta, i la reservem.
Seguidament, fiquem els cigrons en un cassó juntament amb el brou vegetal, i deixem que cogui a foc mitjà, fins que són cuits. A continuació, passem la batedora elèctrica amb l'ajud del colador xinès, i ho fiquem en el cassó on acabarem de fer la crema. Amb l'ajud del batedor de varetes, anem remenant, corregim de sal, hi afegim un raig de nata líquida, i seguim remenant, fins que hem aconsseguit una crema fina i homogènea.
A part, en una paella sense oli, marquem les rodelles de botifarra negra i les reservem.
En el moment de servir la crema, omplim les escudelletes fins a tres quartes parts, fiquem la melmelada de ceba al damunt, i a sobre una rodella de botifarra negra. Tot seguit, amb l'ajud d'un setrill, fem un cercle
amb oli d'oliva al voltant de la melmelada de ceba, i ja ho podrem servir a taula.
1h
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
839 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.