Llom al forn sobre llit de patates amb allioli, gratinat
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un morter d'allioli
- Patates bullides i fregides ( les podeu veure a les meves receptes )
- Una branca de llom de porc, d'un quilo aproximadament
- Sal
- Pebre negre en pols
- Herbes provençals
- Vi ranci
- Conyac
- Aigua
- Tres alls aixafats
- Dues fulles de llorer
4 racions
Utensilis
Una safata fonda per anar al forn
Una safata plana de porcellana blanca
Una paella gran
Un cassó gran
Un ganivet filetejador
Un morter amb la seva mà
Un plat de fusta
Elaboració
Primerament, fem les patates com explico a la meva recepta, i les reservem.
Seguidament, agafem la branca de llom, la salpebrem, i la fiquem a la safata per anar al forn.
A continuació, afegim : les herbes provençals, els alls aixafats, el llorer, un got de vi ranci, un got de conyac i el reguem amb força oli d'oliva. Afegim un dit d'aigua, i l'enfornem a 180º, uns 60 minuts.
Passat aquest temps, el deixem refredar i amb l'ajud d'un ganivet filetejador, l'anem tallant en filets de mig dit de gruix aproximadament.
Agafem les patates, les tallem a rodelles, i cobrim tot el fons de la safata de porcellana amb elles. Tot seguit, les cobrim amb una mica d'allioli, i a continuació, cobrim les patates amb els talls de llom. Untem el llom amb una mica d'allioli, i tot seguit, ho gratinem en el forn, fins que l'allioli és una mica daurat.En compte de no cremar-nos, ho traiem a taula i ho fiquem damunt el plat de fusta, i ja ho podrem servir.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3048 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.