Amanida de figues coll de dama amb anxoves salades i vinagreta de verdures
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dotze figues de coll de dama naturals
- Dotze anxoves salades ( tipus de l'Escala )
- Una escarola perruqueta
- Una safata de tomàquets cirerols ( xerris )
- Vinagreta de verdures ( la podeu trobar a les meves receptes )
- Oli d'oliva
- Sal
4 racions
Utensilis
Un bol de vidre gran
Una safata gran de porcellana blanca
Una safata metal·lica mitjana una mica fonda
Elaboració
Primerament, posem les anxoves a dessalar en un atuell amb aigua, d'un dia per l'altre.
En el moment de fer l'amanida, les netegem d'espines, en traiem dos filets i les fiquem en una safata una mica fonda, cobertes amb oli d'oliva.
Agafem les figues de coll de dama, les tallem en dues meitats a lo llarg, i les reservem.
Tot seguit, fem la vinagreta de verdures com explico a la meva recepta, i la reservem.
A continuació, netegem l'escarola, la tallem a trossos més aviat menuts i la fiquem en el bol juntament amb els tomàquets tallats en dues meitats. Seguidament, afegim força vinagreta de verdures, ho barregem tot ben barrejat i ho fiquem ben repartit a la safata de porcellana.
A continuació, distribuim les figues per tot el voltant de la safata de porcellana, i damunt de cada tros de figa, fiquem un filet d'anxova cargolat sobre sí mateix, i ja ho tindrem llest per sevir a taula.
1h
Etiquetes: Cuina de tardor Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2342 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.