Cigrons estofats amb llagostins
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 700 grams de cigrons cits
- 600 grams de llagostins de mida mitjana
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
- Una ceba picolada
- Dues fulles de llorer
- Tomàquet fregit
- Quatre alls aixafats
- Ametlles torrades
- Julivert picolat
- Pa fregit
- Un all pelat
- Un got de vi ranci
- Una branca d'api
- Pebre negre en pols
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una cassola marinera metal·lica ( mitjana )
Una batedora elèctrica
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, pelem els llagostins i amb els caps i les pells fem un fumet amb una mica d'aigua, una branca d'api i el reservem. A part, amb l'ajud de la batedora elèctrica i una mica del fumet dels llagostins, fem una picada amb : pa fregit, julivert, un all pelat, un grapat d'ametlles torrades, i la reservem.
A continuació, en la cassola marinera amb un raig d'oli, sofregim : la ceba picolada, el llorer i els alls aixafats. Quan tot plegat és sofregit, afegim tres cullerots de tomàquet fregit i el got de vi ranci. Quan el vi ja ha reduit, afegim una mica del fumet dels caps dels llagostins, corregim de sal, i tot seguit afegim els llagostins salpebrats i els cigrons cuits.
Deixem que cogui tot plegat uns dotze minuts, afegim la picada, sacsejem la cassola donant-hi unes voltes amb les nanses, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns cinc minuts més, i ja ho podrem treure-ho a taula en la mateixa cassola.
1h 10min
Etiquetes: Cuina de tardor Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2475 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.