Fricandó de llagostins amb carreretes
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → Palamos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 10 g de carreretes
- 16 llagostins
- 3 dl d’aigua
- 2 tomàquets madurs
- 2 grans d’all
- 2 dl de vi blanc
- 1 ceba mitjana
- 1 fulla de llorer
- farina
- sal
- oli d’oliva verge
4 racions
Elaboració
Poseu les carreretes en aigua un quart d’hora abans.
Saleu i enfarineu els llagostins.
Tot seguit, fregiu-los lleugerament amb una paella amb oli calent; reserveu-ho.
En el mateix oli, sofregiu la ceba trinxada ben petita.
Quan estigui cuita i sigui transparent, afegiu-hi els tomàquets ratllats amb els grans d’all picolats i la fulla de llorer.
Deixeu-ho coure durant 10 minuts.
Poseu-hi el vi blanc i deixeu-lo uns 5 minuts.
Passeu-ho tot pel colador xinès i poseu-ho en una cassola.
Aboqueu-hi l’aigua del remull i les carreretes prèviament colades a la cassola i deixeu que cogui durant 10 minuts.
Disposeu els llagostins a la salsa i deixeu-ho a foc lent durant 10 minuts; la salsa ha de quedar lligada i untuosa.
Si mentre feu el procés us manca aigua, li podeu anar afegint de mica en mica.
Abans de treure-ho, rectifiqueu-ho de sal.
1h 30min
Etiquetes: Llagostins Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1761 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.