Fricandó de llagostins amb carreretes

Categoria:
Típica de: Espanya → Palamos
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 10 g de carreretes
  • 16 llagostins
  • 3 dl d’aigua
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 grans d’all
  • 2 dl de vi blanc
  • 1 ceba mitjana
  • 1 fulla de llorer
  • farina
  • sal
  • oli d’oliva verge

4 racions

Elaboració

Poseu les carreretes en aigua un quart d’hora abans.
Saleu i enfarineu els llagostins.
Tot seguit, fregiu-los lleugerament amb una paella amb oli calent; reserveu-ho.
En el mateix oli, sofregiu la ceba trinxada ben petita.
Quan estigui cuita i sigui transparent, afegiu-hi els tomàquets ratllats amb els grans d’all picolats i la fulla de llorer.
Deixeu-ho coure durant 10 minuts.
Poseu-hi el vi blanc i deixeu-lo uns 5 minuts.
Passeu-ho tot pel colador xinès i poseu-ho en una cassola.
Aboqueu-hi l’aigua del remull i les carreretes prèviament colades a la cassola i deixeu que cogui durant 10 minuts.
Disposeu els llagostins a la salsa i deixeu-ho a foc lent durant 10 minuts; la salsa ha de quedar lligada i untuosa.
Si mentre feu el procés us manca aigua, li podeu anar afegint de mica en mica.
Abans de treure-ho, rectifiqueu-ho de sal.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1931 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: