Fideuà amb escamarlans

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Tres cullerots de marca per paelles(la trobareu a les meves receptes)
  • Fumet de peix(el trobareu a les meves receptes
  • Dotze escamarlans de mida gran
  • 500 grams de fideus del nº2, fregits
  • Oli d'oliva
  • Conyac
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Picada d'oli, all i julivert(feta amb la batedora elèctrica)

4 racions

Utensilis

Una paellera per sis racions
Una paella mitjana
Un cassó mitjà
Un plat de fusta
Un batedora elèctrica

Elaboració

Primerament, pelem els escamarlans i els saltem en una paella amb un raig d'oli d'oliva salpebrats. Quan ja s'han fregit dos minuts, els reguem amb un raig de conyac, els flamejem i els reservem.
A continuació, fiquem tres cullerots de marca a la paellera, afegim els fideus fregits i tres cullerots de picada d'all i julivert, i ho remenem amb l'espàtula de fusta.
Tot seguit, afegim el fumet de peix fins arribar a les nanses, corregim de sal, i ho fiquem en el forn a 180º, fins que els fideus són mig cuits. És en aquest moment, que fiquem els escamarlans repartits per tot el voltant de la fideuà, i deixem que s'acabin de coure fins que veiem que els fideus s'aixequen, i això voldrà dir que ja són cuits.
En el moment de treure-ho a taula, fiquem un plat de fusta a sota, per no cremar-nos.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1585 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: