Filet de llobarro escabetxat
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern

Ingredients
- Quatre llobarros de ració(300 grams aproximadament)
- Aigua
- Oli d'oliva
- Sal
- Farina
- Un brot de farigola
- Un brot de romaní
- Dues fulles de llorer
- Quatre alls pelats aixafats
- Una cullerada de pebre vermell dolç
- Un got de vi blanc
- Mig got de vinagre blanc
- Una ceba tallada a juliana
- Un grapat de grans de pebre negre
- Una pastanaga pelada tallada a rodelles fines
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa mitjana
Una paella gran
Una safata plana amb paper de cuina
Elaboració
Primerament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva fregim: la ceba tallada a juliana, les rodelles de pastanaga, els alls aixafats, les fulles de llorer, el brot de farigola, el brot de romaní, i els grans de pebre negre.
Quan tot el conjunt és mig fregit, afegim una cullerada sopera de pebre vermell dolç, i abans que es cremi, afegim el vinagre i el vi blanc.
Quan ja ha evaporat una mica, afegim un got d'aigua i deixem que arrenqui el bull.
A part, en una paella amb oli d'oliva fregirem els llobarros nets i filetejats en dues meitas, salpebrats i enfarinats un minut per cada cara, i els reservem a la safata amb paper de cuina per treure l'excés d'oli.
Tot seguit, quan l'escabetx ja ha bullit una estona, corregim de sal i tot seguit afegim els filets de llobarro i deixem que s'acabin de coure cinc minuts, i ja els tenim llestos per treure a taula.
1h 10min
Etiquetes:
Cuina de tardor
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1615 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.