Salsa de vi ranci
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un litre de vi ranci
- Un got de brou de pollastre de pot
- Mantega
- Sal
- Pebre negre en pols
- La part blanca de tres porros
- Maizena(si cal)
8 racions
Utensilis
Un cassó gran
Un colador fi
Un batedor de varetes
Una batedora elèctrica
Un atuell amb tapa per guardar la salsa un cop feta
Elaboració
Primerament, en un cassó amb mantega, sofregim els porros salpebrats, i quan ja són transparents, afegim el vi ranci i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim el brou de pollastre, corregim de sal, passem la batedora elèctrica i amb l'ajud d'un colador fí, ho passem en el cassó hon acabarem de fer la salsa.
Fiquem el cassó a foc baix i anem remenant amb el batedor de varetes fins aconsseguir una salsa fina i homogènea.
Si no quedés espessa com nosaltres desitgem, la podem espessir amb una mica de maizena disolta amb aigua freda, i un cop feta la salsa, la podem guardar en un atuell amb tapa, fins que la necessitem.
1h
Notes
Aquesta salsa és molt adient per carns i aviram a la graella, a la planxa o al forn.
Etiquetes: L'enigmàtic món de les salses Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2702 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.