Cigrons a la catalana
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams de cigrons cuits
- Vuit salsitxes de porc
- Tres ous bullits
- Sal
- Aigua
- Oli d'oliva
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Dos cullerots de brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Una ceba tendra picolada
- Dues fulles de llorer
- Tres alls aixafats
- Vi blanc
- Pa fregit
- Ametlles torrades
- Un all pelat
- Julivert picolat
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa mitjana
Un cassó mitjà
Una batedora elèctrica
Un plat de fusta
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal, bullim els ous durant deu minuts, els refredem a raig d'aixeta, els pelem, els picolem i els reservem.
A part, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim les salsitxes tallades a trossos regulars juntament amb: la eba, els alls aixafats i el llorer.
Quan tot plegat és sofregit, afegim el sofregit de tomàquet, el vi blanc i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim el brou de pollastre i deixem que arrenqui el bull durant deu minuts.
Tot seguit afegim els cigrons cuits i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts més.
A part, fem una picada amb: el pa fregit, un grapat d'ametlles, un all pelat i .el julivert picolat. Ho passem per la batedora amb una mica de brou, i ho afegim a la cassola juntament amb els cigrons i els ous picolats, corregim de sal, ho deixem coure cinc minuts més i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.
1h
Etiquetes: Cuina de primavera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2470 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.