Bacallà a la Riojana
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → La Rioja
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis lloms de bacallà gruixuts
- Sis pebrots vermells de conserva
- Sis cebes tallades a juliana
- Sis alls laminats
- Oli d'oliva
- Pebre vermell dolç
- Aigua
- Vi blanc
- Dos bitxos (caienes)
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran amb tapa
Un plat de fusta
Una cassola metal·lica fonda
Un cassó gran
Elaboració
En un cassó amb oli d'oliva, sofregim a foc baix: les cebes tallades a juliana, els alls laminats i els dos bitxos. Quan tot plegat ja està ben confitat, ho reservem.
Tot seguit en un cassó amb aigua, fiquem els lloms de bacallà dessalats i quan veiem que l'aigua comença a fer una capa de escuma, els traiem i els anem desfen en llesques tot separant amb cura les espines que ens trobem.
Seguidament en la cassola de terrissa, fem una capa amb les làmines de bacallà i les cobrim amb una capa de ceba, alls i unes tires de pebrots vermells de conserva, ho espolsem amb una mica de pebre vermell dolç, afegim una mica del brou de coure el bacallà, un rajolí de vi blanc, i fem una altre capa de bacallà, un altre capa de ceba i pebrots, i ho fiquem en el foc baix fins que arrenqui a bullir.
Ja per acabar el plat, tapem la cassola, la fiquem tapada en el forn a 180º, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts, fins que estigui en el seu punt de cuit, i ja ho podrem servir a taula amb un plat de fusta a sota.
1h 30min
Etiquetes: La meva cuina del bacallà Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1097 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.