Salmorejo cordovès
Categoria:
Sopes i cremes
Típica de: Espanya → Andalucia-Còrdova
Estació: primavera estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 150 ml d'oli d'oliva verge extra
- 1 Kg de tomàquets vermells ben madurs.
- 200 g de pa de blat blanc (millor que tingui un dia o dos)
- 1 All
- 10 g de sal
- Encenalls de pernil ibèric
- 1 Ou dur
6 racions
Elaboració
Netegem bé els tomàquets i els tallem a quarts, els afegim a un bol gran i els triturem amb la batedora fins que ens quedi una salsa líquida. Passem aquesta salsa per un colador per retirar possibles trossos de pell i petites llavors que hagin quedat.
Tallem el pa en trossos petits i els afegim a la crema de tomàquet anterior, els deixem reposar durant uns 10 minuts.
Pelem l'all i, com ho farem servir en cru, li traiem el centre perquè no repeteixi. L’afegim al tomàquet amb el pa.
Hi posem l'oli d'oliva verge extra i la sal. Ho passem tot per la batedora fins que ens quedi el més fi possible.
Provem si està bé de sal i si no rectifiquem amb una mica més.
Només ens queda ficar el bol a la nevera i deixar que es refredi, en un parell d'hores el tindrem ben fresquet i perfecte.
A l'hora de la presentació, el millor és posar-ho en un plat fons o bol i escampar-hi uns encenalls de pernil serrà o ibèric i un ou dur partit per la meitat.
20min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2050 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.