Llengua de vedella a la Villeroi amb cruixent de verdures
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Milanesa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una llengua de vedella de mida grossa
- Aigua
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Una fulla de llorer
- Sal
- Sis ous batuts
- Pa ratllat
- Oli d'oliva
- Beixamel (la trobareu a les meves receptes)
- Cruixent de verdures (el trobareu a les meves receptes)
4 racions
Utensilis
Una paella gran
Una safata plana de plàstic
Una cassola fonda metal·lica
Una aranya de filferro
Una safata plana amb un paper de cuina
Quatre plats plans grans
Un bol de vidre gran
Un atuell gran pel pa ratllat
Elaboració
Primerament, fem la beixamel com explico a la meva recepta, que no quedi ni massa clara, ni massa espessa i la reservem. A part, fem el cruixent de verdures com explico a la meva recepta, i el reservem.
Tot seguit, en una cassola fonda amb: aigua, sal, una branca d'api, mitja ceba i una fulla de llorer, fiquem a coure la llengua de vedella fins que veiem que és cuita, i deixem que refredi.
Quan és freda, amb l'ajud d'un ganivet filetejador, la pelem amb cura i la tallem a rodantxes d'un dit de gruix i la reservem (com a minim han de sortir-ne setze talls).
Seguidament, agafem els talls de llengua, els passem per la beixamel, els anem deixant damunt una safata de plàstic i els fiquem un minim de dues hores en el congelador.
A continuació, passem els talls de llengua per l'ou batut,després pel pa ratllat i tot seguit els fregim amb oli d'oliva fins que són daurats, i els anem ficant en una safata amb paper de cuina, per treure l'exccés d'oli, i els reservem.
Per acabar el plat, fiquem quatre talls de llengua en forma de mitja lluna a la part de dalt del plat, i a la part de baix fem un niu de cruixent de verdures, i ja ho podrem treure-ho a taula.
3h
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels arrebossats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1226 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.