Llucets a la llauna sobre llit de patates a lo pobre
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit llucets de mida mitjana
- Dos pebrots vermells
- Patates a lo pobre (les trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Farina
- Oli d'oliva
- Sis alls laminats
- Pebre vermell dolç
- Julivert picolat
- Vi blanc
4 racions
Utensilis
Una safata una mica fonda pel forn
Quatre plats plans de porcellana blanca
Dues espàtules planes fines
Una paella gran
Una safata plana metal·lica
Una paella mitjana
Elaboració
Quan anem a comprar els llucets, demanem que ens els obrin ben plans i ens treguin l'espina central. Seguidament, els salem, els enfarinem i els fregim només tres minuts amb oli d'oliva, i els reservem.
Seguidament, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i les reservem.
A part, escalivem els pebrots en el forn, i un cop escalivats, els pelem i tallem en tires d'un dit d'ample i els reservem.
A continuació, filetejem els alls, els fregim en una paella amb oli d'oliva, i quan veiem que són mig daurats, espolsem una mica de pebre vermell i abans no es cremi afegim un raig de vi blanc, i ho retirem del foc.
Ja per acabar la recepta, en una safata plana pel forn, fem quatre llits de patates a lo pobre,
al damunt fiquem dos llucets, tres tires de pebrot esalivat, i ho reguem amb el sofregit d'alls i pebre vermell. Tot seguit, ho enfornem a 180º, uns tres minuts, i ja ho podrem ficar en cada plat individualment, amb un polsim de julivert pel damunt, i ho servirem a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1910 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.