Fideus amb colomí
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos colomins
- 200 grams de fideus gruixuts del nº3
- Aigua
- Sal
- Pebre negre en pols
- Mantega
- Uns brins de safrà
- Oli d'oliva
- Una ceba picolada
- Dues fulles de llorer
- Un cullerot de sofregit de tomàquet
- Brou de pollastre casolà
- Un got de vi blanc
- Tres alls aixafats
4 racions
Utensilis
Una cassola fonda de terrissa
Uns estalvis
Un cassó gran
Una escorredora
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua, sal, i un tròs de mantega, fiquem a coure els fideus fins que són cuits al "dente" i els reservem.
Si coem primer els fideus, al afegir-los a la cassola sempre posarem la quantitat justa de fideus i així ens sortira perfecte.
A continuació, en una cassola de terrissa fonda amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els colomins tallats en trossos més aviat petits salpebrats, juntament amb: la ceba picolada, els alls aixafats i les dues fulles de llorer. Quan tot plegat és ben daurat, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet, el vi blanc i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim el brou que cobreixi el colomí, i deixem que cogui a foc baix fins que el colomí estigui cuit.
Tot seguit, afegim els fideus ben escorreguts, corregim de sal, afegim uns brins de safrà i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta també la podem fer, substituin els colomins per guatlles.
Etiquetes:
La cuina de la pasta
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2123 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.