Cuetes de bacallà estofades amb patates, tinta de calamar i cloïsses
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit cuetes de bacallà
- Fumet de peix blanc (el trobareu a les meves receptes)
- Una fulla de llorer
- Una ceba picolada
- Tres alls laminats
- Tres sobres de tinta de calamar
- Quatre patates mitjanes
- 600 grams de cloïsses
- Farina
- Oli d'oliva
- Un got de vi blanc
4 racions
Utensilis
Una paella gran
Una cassola marinera metal·lica
Uns estalvis
Una espàtula de fusta
Un colador fí
Elaboració
Primerament, en una paella amb oli d'oliva, fregim les cuetes de bacallà enfarinades, tres minuts per cada banda i les reservem.
Seguidament, en una cassola marinera amb un raig d'oli, sofregim les patates pelades i tallades en rodelles d'un dit de gruix, quan són rosses les reservem.
A continuació,en el mateix oli, sofregim: la ceba picolada, els alls laminats i la fulla de llorer.
Quan tot plegat és ben sofregit, afegim les patates, les cobrim amb el fumet de peix, i deixem que coguin fins que estiguin mig cuites.
Quan ja són gairebé cuites, afegim els sobres de tinta de calamar, les cuetes i les cloïsses obertes en un cassó a part amb el suc colat, i també l'afegim a la cassola.
Deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, corregim de sal i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota de la cassola.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina marinera
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1772 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.