Xucrut (en francès Choucroute)
Categoria:
Altres
Típica de: França → Alsàcia
Estació: tardor hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- 1,2 Kg de col fermentada natural
- 2 Costelles de porc d'1 cm de gruix
- 2 Llesques de 1 cm de porc fumat (cansalada)
- 200 g de Cansalada fumada
- 12 Salsitxes
- 3 Salsitxa poloneses
- 2 Cullerades d'oli d'oliva
- 1 Ceba
- 2 Fulles de llorer
- Farigola
- 10 o 12 Baies de ginebre
- Una mica de pebre negre mòlt
- 2 Culleradetes de comí
- 1 Ampolla de 33 cl de Riesling (vi blanc)
- 1 Gra d'all
- Brou vegetal
- Una dotzena de patates mitjanes
5 racions
Elaboració
Esbaldim la col i la deixem escórrer. Sofregim la ceba en una cassola gran i hi afegim 100 g de cansalada fumada. Els ingredients s'afegeixen a la cassola per capes. Hi afegim 1/3 de la col.Tallem part de les costelles de porc i salsitxes poloneses a daus de més o menys 1 cm quadrat i ho afegim a la cassola. Hi tirem una mica de vi. Hi posem la baies de ginebre, l’all, el llorer, la farigola, el comí, el pebre i els fumats. Hi tirem brou per sobre. Cobrim la cassola amb l'altra tercera part de la col i la resta de cansalada fumada i finalment un terç de la col, la resta de les costelles de porc, les salsitxes poloneses i la resta del vi. Coem a foc lent durant 60 minuts. Remenem bé i deixem coure a foc lent durant 120 minuts més. Bullim les patates pelades, senceres.En total, ha de coure a foc lent durant tres a quatre hores. Ja es pot server, acompanyat de les patates.
3h 40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2245 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.