Cassola de pastor
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos colls de xai tallats en trossos regulars
- Quatre salsitxes de porc tallades en dues meitats
- Quatre talls de llom gruixuts tallats en dues meitats
- Dues tires de cansalada de papada tallada en tres trossos gruixuts
- 300 grams de mongetes del ganxet
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Una ceba picolada
- Dos alls aixafats
- Dues fulles de llorer
- Una branca de romaní
- Una branca de farigola
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Vi ranci
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran amb tapa
Uns estalvis
Elaboració
Primerament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli, sofregim: el xai, la cansalada, les salsitxes, el llom, la farigola, el romaní, els alls i la ceba picolada.
Ho espolsem amb una mica de sal i pebre i deixem que fregeixi a foc viu fins que tot plegat és daurat.
Seguidament, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi ranci i deixem que redueixi.
A continuació, ho cobrim amb el brou de pollastre, fiquem el foc baix, tapem la cassola i deixem que cogui fins que les carns estiguin gairebé cuites.
Tot seguit corregim de sal, afegim les montgetes del ganxet i deixem que s'acabi de coure fins que tot el conjunt estigui ben cuit, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: La cuina d'hivern La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2116 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.