Capó rostit de Valdelateja
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Típica de: Espanya → Valdelateja (Burgos)
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un capó de 4/5 quilos aproximadament
- Quatre cebes pelades i picolades
- Catorze alls pelats
- Dos pots de pebrots del "piquillo"
- Oli d'oliva
- Una ampolla de vi blanc
- Un quart d'ampolla de conyac
- Sal
- Pebre negre en pols
- Brou de pollastre casolà
6 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa fonda gran
Uns estalvis
Elaboració
Primerament, tallem el capó en trossos regulars, els salpebrem i els fiquem a la cassola amb un bon raig d'oli d'oliva, i deixem que rosteixin a foc viu.
Seguidament, pelem els alls i amb l'ajud d'un ganivet, els picolem i els afegim a la cassola.
Tot seguit, picolem les cebes i les afegim amb els alls.
A continuació, agafem els pebrots del "piquillo", els tallem a juliana, i els afegim a la cassola juntament amb una ampolla de vi blanc, un quart d'ampolla de conyac i un cullerot de brou de pollastre casolà, i deixem que vagi coent-se a foc baix, fins que veiem que tot el conjunt ja és gairebé cuit.
Corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure uns set minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
2h
Notes
Aquesta recepta, ja fà anys que la vaig aprendre a fer, tot veient com la feia una senyora cuinera de Valdelateja, que tenia un estaurant, i la seva filla atenia les taules.
Etiquetes: Cuina d'hivern La cuina dels rostits Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2209 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.