Ànec estofat amb olives negres sense pinyol
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un ànec de dos quilos aproximadament (si pot ser un ànec mut millor)
- Oli d'oliva
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Dues fulles de llorer
- Quatre alls aixafats
- Sal
- Pebre negre en grà
- Un got de vi ranci
- 300 grams d'olives negres sense pinyol
- Dues pastanagues tallades a rodelles fines
- Una ceba picolada
6 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, en una cassola de terrissa amb un bon raig d'oli d'oliva posarem a sofregir a foc viu: l'anec tallat a trossos regulars, la ceba picolada, les pastanagues tallades a rodelles, el llorer, els alls aixafats, un grapat de grans de pebre negre, i un polsim de sal.
Quan l'anec i la resta d'ingredients ja són ben sofregits, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
Seguidament, cobrim els talls d'ànec amb brou de pollastre casolà, fiquem el foc baix, i deixem que cogui al menys unes dues hores, fins que l'ànec estigui gairebé cuit.
Tot seguit, afegim les olives negres sense pinyol, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat fins que estigui cuit al nostre gust, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.
2h 30min
Etiquetes: Cuina d'hivern Cuina per les festes La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2112 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.