Cues de porc estofades a la riojana
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Cinc cues de porc
- Aigua
- Sal
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Una fulla de llorer
- Un grapat de grans de pebre negre
- Oli d'oliva
- Una tira de xoriç (xistorra)
- Sis patates de mida mitjana
- Un pot de carn de pebrots (xoricers)
- Sofregit de tomàquet (el trobareu ales meves receptes)
- Mig got de vi blanc
- Una ceba picolada
- Tres alls aixafats
5 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Un bufador
Un colador fi
Un bol de vidre gran
Elaboració
Primerament netegem les cues amb l'ajud del bufador, i les posem a coure a la cassola fonda amb: aigua, sal, una branca d'api, una fulla de llorer, mitja ceba pelada, i un grapat de grans de pebre negre.
Deixem que arrenqui el bull a foc mitjà fins que les cues siguin cuites i les reservem tot colant el brou de la cocció i el reservem en un bol de vidre gran.
Un cop fredes les cues, les tallem en trossos de tres dits d'ample i els reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva sofregim la ceba picolada, els tres alls aixafats i la tira de xoriç tallada a trossos regulars.
Tot seguit, afegim una cullerada de carn de pebrots xoricers, un cullerot de sofregit de tomàquet, mig got de vi blanc i deixem que redueixi.
A continuació, afegim tres cullerots del brou de coure les cues juntament amb les patates escantonades, i quan veiem que les patates comencen a estar cuites, afegim els trossos de cua,
corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat fins que les patates ja estiguin cuites, i ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina d'hivern La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2497 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.