Amanida de macarrons amb escalivada i anxoves
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 300 grams de macarrons
- Dos pebrots vermells
- Dues albergínies de mida mitjana
- Quatre tomàquets vermells de mida grossa
- Dues llaunes de filets d'anxova amb oli d'oliva
- Oli d'oliva
- Aigua
- Sal
- Mantega
4 racions
Utensilis
Una safata fonda pel forn
Una safata rectangular gran de porcellana blanca
Un bol gran de vidre
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Un ratllador
Elaboració
Primerament en una cassola fonda amb: aigua, sal i una mica de mantega, bullim els macarrons fins que estiguin cuits al "dente", els escorrem i els reservem.
Seguidament, en una safata fonda, posem els pebrots, les albergínies i els tomàquets, espolsats amb sal, un bon raig d'oli i un dit d'aigua, i ho fiquem en el forn a 180º, fins que tot plegat és escalivat, ho traiem del forn i ho emboliquem amb uns papers de diari i ho deixem refredar.
Seguidament, pelem els pebrots i les albergínies, les tallem en quadrets menuts i ho fiquem en el bol de vidre.
Tot seguit, ratllem els tomàquets escalivats i els barregem en el bol de vidre.
A continuació, tallem els filets d'anxova en trossos menuts i els barregem amb la resta d'ingredients. Seguidament, afegim els macarrons i els barregem amb l'escalivada, ho salpebrem, i ho reguem amb força oli d'oliva, i ja ho podrem repartir a la safata de porcellana, i ho servirem a taula.
1h 10min
Etiquetes: Amanides de primavera Cuina de primavera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3005 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.