Lluç sencer a la Koskera sobre llit de patates a lo pobre

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Païs Basc
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Un lluç de palangre aproximadament d'un quilo i mig
  • Patates a lo pobre per cinc persones [Veure recepta]
  • Deu alls laminats
  • Quatre bitxos petits
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Vinagre de poma
  • Conyac
  • Vi blanc

5 racions

Utensilis

Una paella mitjana
Una safata refractària de mida gran
Uns estalvis
Un estri per escatar el lluç
Unes tisores
Una safata fonda pel forn

Elaboració

Primerament, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i un cop fetes, les repartim per tot el fondo de la safata refractària, i les reservem.
Seguidament, netegem el lluç, per fora i per dintre, tot deixant el cap sencer.
Amb l'ajud de l'estri per escamar, l'hi retirem totes les escames i les espines exteriors, el salpebrem per dintre i per fora, i el posem damunt el llit de patates a lo pobre.
Tot seguit, el reguem amb: un got de vi blanc, conyac i un bon raig d'oli d'oliva, i l'enfornem a 180º, fins que veiem que ja és cuit i el retirem del forn.
A part, en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, farem el sofregit d'alls.
Tallem els alls laminats, i els fregim juntament amb els bitxos fins que estan daurats.
Tot seguit, afegim un bon raig de vinagre, ho deixem coure un parell de minuts,ho escampem pel damunt del lluç, i ja ho tindrem llest per servir a taula en la mateixa safata refractària amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3042 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: