Xató

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya: Sitges, Vilanova, el Vendrell,...
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Escarola (ben blanca de dins)
  • 50 g d'Olives negres
  • 200 g de Bacallà esqueixat, dessalat i embolicat amb un drap de fil
  • Ventresca de tonyina en oli
  • Ceba tendra
  • Tomàquet d'amanir
  • Vinagre de xerès

Per el romesco:

  • 5 Tomàquets de pera
  • 150 g d'Avellanes torrades pelades
  • 150 g d'Ametlles pelades
  • 3 Cabeces d'alls per escalivar-les
  • 1 Gra d'all cru
  • 1 Pot petit de polpa de pebrot "choricero"
  • Sal i pebre

3 racions

Elaboració

Per fer el romesco:

Escalivem els tomàquets i els alls.
Pelem-los i ho triturem tot amb la polpa de pebrot "choricero" i tota la fruita seca.
Ho muntem amb oli d'oliva com si fos una maionesa.
Ho guardem al frigorífic amb una capa d'oli al damunt.

Del xató:

Rebaixem una mica el romesco amb oli d'oliva. Hi afegim un rajolí de vinagre de xerès.
Netegem l'escarola i la barregem en un bol amb tots els ingredients del xató.
Hi incorporem la vinagreta de romesco i ho amalgamem tot molt bé.
Llest per servir-ho i gaudir-ne.

25min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2354 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: