Xató
Categoria:
Amanides i plats freds
Típica de: Espanya → Catalunya: Sitges, Vilanova, el Vendrell,...
Estació: primavera estiu tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 Escarola (ben blanca de dins)
- 50 g d'Olives negres
- 200 g de Bacallà esqueixat, dessalat i embolicat amb un drap de fil
- Ventresca de tonyina en oli
- Ceba tendra
- Tomàquet d'amanir
- Vinagre de xerès
Per el romesco:
- 5 Tomàquets de pera
- 150 g d'Avellanes torrades pelades
- 150 g d'Ametlles pelades
- 3 Cabeces d'alls per escalivar-les
- 1 Gra d'all cru
- 1 Pot petit de polpa de pebrot "choricero"
- Sal i pebre
3 racions
Elaboració
Per fer el romesco:
Escalivem els tomàquets i els alls.
Pelem-los i ho triturem tot amb la polpa de pebrot "choricero" i tota la fruita seca.
Ho muntem amb oli d'oliva com si fos una maionesa.
Ho guardem al frigorífic amb una capa d'oli al damunt.
Del xató:
Rebaixem una mica el romesco amb oli d'oliva. Hi afegim un rajolí de vinagre de xerès.
Netegem l'escarola i la barregem en un bol amb tots els ingredients del xató.
Hi incorporem la vinagreta de romesco i ho amalgamem tot molt bé.
Llest per servir-ho i gaudir-ne.
25min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2354 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.