Calamars a la graella amb escalivada
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos pebrots vermells
- Dues albergínies mitjanes
- Quatre tomàquets vermells de mida mitjana
- Sal
- Aigua
- Oli d'oliva
- Vuit calamars de mida mitjana (tirant a gran)
- Pebre negre en pols
- Una picada d'all, julivert i oli, feta amb la batedora elèctrica
4 racions
Utensilis
Una graella elèctrica
Una safata gran rectangular de porcellana
Una safata fonda pel forn
Una safata plana metàl·lica
Paper de diari
Un bol de vidre gran
Unes pinces per la graella
Una espàtula de fusta
Una batedora elèctrica
Un biberó de plàstic
Un ratllador
Elaboració
Primerament, en una safata fonda pel forn, posem: els pebrots, les albergínies i els tomàquets, ho salpebrem , ho reguem amb un raig d'oli d'oliva i un rajolí d'aigua, i ho posem a escalivar en el forn a 180º, fins que veiem que les verdures són cuites, i les emboliquem amb paper de diari excepte els tomàquets.
A part, fem una picada d'all, julivert i oli d'oliva amb la batedora elèctrica, i quan ja és feta, la fiquem en el biberó de plàstic i la reservem.
Seguidament, pelem: els pebrots i les albergínies, ho tallem en trossos regulars i ho fiquem en el bol de vidre.
Tot seguit, agafem els tomàquets, els ratllem i els afegim en el bol juntament amb la resta de verdures.
Per acabar l'escalivada, afegim un polsim de sal i pebre negre, un bon raig d'oli d'oliva, ho remenem amb l'espàtula de fusta i ho reservem.
A continuació, posem els calamars a la graella i els coem per les dues cares fins que són cuits al nostre gust.
Agafem els calamars, de dos en dos en línia recta, els fiquem en una banda de la safata, i a l'altre banda, repartim l'escalivada i ja ho tenim a punt per servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina de la graella Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1196 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.