Polpetes de llenguado farcides de bolets amb salsa d'Oporto
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos llenguados de mida gran
- 500 grams de gírgoles naturals
- Dues cebes picolades
- Salsa d'Oporto ( la trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Vi blanc
4 racions
Utensilis
Una safata plana de porcellana
Una safata refractària
Unes espàtules planes metàl·liques
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Una paella gran
Vuit escuradents
Elaboració
Primerament, fem la salsa d'Oporto com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, netegem les gírgoles, les tallem molt menudes i les fregim salpebrades, en una paella amb un raig d'oli juntament amb les cebes picolades.
Quan tot plegat ja és ben fregit, ho reservem.
Tot seguit, netegem els llenguados, i amb l'ajuda d'un ganivet fi, en traiem quatre filets de cada llenguado.
A continuació, agafem cada filet, en fem com un niu, l'omplim amb la farsa de bolets, i el subjectem amb un escuradents perquè no s'obrin en coure'ls al forn.
Tot seguit, els fiquem a la safata refractària, els reguem amb un raig de vi blanc i oli d'oliva, els salpebrem i els enfornem a 180º, fins que veiem que el llenguado ja és cuit, i ja els podrem posar de dos en dos en fila, a la safata de porcellana, els cobrim amb la salsa, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera La cuina dels aperitius Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1510 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.