Sopa muntanyenca
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Tres litres de brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Una col petita
- Tres patates de mida mitjana
- 400 grams de cigrons cuits
- 40 mandonguilles petites ( les podeu comprar a la parada d'aviram en el mercat)
- 15 crestes de pollastre fresques
- Sal
- Farina
- Oli d'oliva
5 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Uns estalvis
Cinc plats fondos
Un bufador
Un cassó gran
Una paella gran
Una safata metàl·lica plana amb un paper de cuina
Elaboració
Primerament, amb un bufador, socarrimem les crestes per treure les restes que puguin tenir, i les fiquem a coure en una cassó amb un litre de brou de pollastre, fins que estiguin cuites, i les reservem.
Seguidament, enfarinem les mandonguilles i les fregim en una paella amb oli d'oliva, fins que estiguin daurades, i les reservem en una safata amb un paper de cuina, per treure l'excés d'oli.
A continuació, pelem les patates, les tallem a quadres petits, i les reservem.
A part, netegem la col, la tallem a juliana fina, i la reservem.
Tot seguit, fiquem la cassola amb el brou en el foc a foc viu, i quan arrenqui a bullir, posem el foc mitjà, i hi afegim : la col, les patates, les crestes tallades en dues meitats,amb el seu brou, i els cigrons.
Quan tot plegat ja està mig cuit, afegim les mandonguilles, corregim de sal, deixem que s'acabi de coure uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota, i cinc plats fondos.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina de les sopes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2842 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.