Cassoleta marinera amb supremes de lluç, botonets de rovelló i cloïsses

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Cinc supremes de lluç de 200 grams cadascuna (aproximadament)
  • Dos pots mitjans de botonets de rovelló en conserva
  • 300 grams de cloïsses fresques
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Una ceba tendre picolada
  • Quatre alls aixafats
  • Vi blanc
  • Una fulla de llorer

5 racions

Utensilis

Una cassola marinera metàl·lica gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una safata plana
Un cassó gran
Un colador fi

Elaboració

Primerament, en un cassó amb un dit d'aigua, obrim les cloïsses i un cop obertes les reservem, tot traient-ne mitja clova.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltem els botonets de rovelló salpebrats, fins que hagin deixat anar la seva aigua, i els reservem.
A continuació, en una cassola marinera amb un raig d'oli, sofregim la ceba picolada, una fulla de llorer, i els alls aixafats.
Quan tot plegat està ben fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i mig got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim tres cullerots de fumet, i deixem que arrenqui el bull uns dotze minuts.
Tot seguit, afegim les cloïsses i els botonets de rovelló, i deixem que cogui tot plegat cinc minuts més.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim les supremes de lluç. salades i enfarinades,fins que estiguin una mica daurades, i les afegim a la cassola, tot donant unes voltes amb les nanses, perquè no es desfaci el lluç, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, uns dotze minuts, tot corregint-ho de sal.
Quan tot el conjunt ja és cuit, ho servim a taula amb la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1508 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: