Cassoleta marinera amb supremes de lluç, botonets de rovelló i cloïsses
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Cinc supremes de lluç de 200 grams cadascuna (aproximadament)
- Dos pots mitjans de botonets de rovelló en conserva
- 300 grams de cloïsses fresques
- Farina
- Oli d'oliva
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Una ceba tendre picolada
- Quatre alls aixafats
- Vi blanc
- Una fulla de llorer
5 racions
Utensilis
Una cassola marinera metàl·lica gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una safata plana
Un cassó gran
Un colador fi
Elaboració
Primerament, en un cassó amb un dit d'aigua, obrim les cloïsses i un cop obertes les reservem, tot traient-ne mitja clova.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltem els botonets de rovelló salpebrats, fins que hagin deixat anar la seva aigua, i els reservem.
A continuació, en una cassola marinera amb un raig d'oli, sofregim la ceba picolada, una fulla de llorer, i els alls aixafats.
Quan tot plegat està ben fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i mig got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim tres cullerots de fumet, i deixem que arrenqui el bull uns dotze minuts.
Tot seguit, afegim les cloïsses i els botonets de rovelló, i deixem que cogui tot plegat cinc minuts més.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim les supremes de lluç. salades i enfarinades,fins que estiguin una mica daurades, i les afegim a la cassola, tot donant unes voltes amb les nanses, perquè no es desfaci el lluç, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, uns dotze minuts, tot corregint-ho de sal.
Quan tot el conjunt ja és cuit, ho servim a taula amb la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina de tardor Cuina marinera
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1508 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.