Filets de verat a la mostassa amb albergínia
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Cinc verats de mida mitjana
- Deu tires d'albergínia tallades de mig dit de gruix
- Farina
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Vi blanc
- Mostassa de Dijon
- Ametlla de granet torrada
5 racions
Utensilis
Una placa pel forn amb un paper sulfurat
Una safata plana metàl·lica per anar al forn
Una espàtula metàl·lica plana
Una safata refractària rectangular de mida gran
Una paella gran
Una safata plana amb un paper de cuina
Una safata de porcellana rectangular
Elaboració
Primerament, en una safata metàl·lica posem l'ametlla en granet i la enfornem a 180º, fins que veiem que està torrada, la traiem i la reservem.
Seguidament, agafem els talls d'albergínia, els salem i els enfarinem i els fregim en una paella amb oli d'oliva, i quan estan fregits, els posem en una safata plana amb paper de cuina i els reservem.
A continuació, agafem els verats, els netegem i els filetegem tot traient de cada verat dos filets, els salpebrem i els posem en una safata metàl·lica amb un raig d'oli i vi blanc, i els "blanquegem" en el forn a 180º, uns cinc minuts, i els reservem.
Per acabar la recepta, agafem un tall d'albergínia fregit, el fiquem pla i al damunt fiquem un filet de verat, l'untem amb una mica de mostassa, l'espolsem amb una mica de granet d'ametlla i els anem posant a la safata refractària, i un cop tots posats a la safata, ho enfornem a 180º, fins que estan una mica daurats, i ja els podrem anar posant en una safata de porcellana gran, i els servirem a taula per tal de fer l'aperitiu.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera Cuina de quaresma Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1678 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.