Platillo de cananes estofades amb carxofes i pèsols
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de cananes fresques
- 500 grams de pèsols congelats
- 600 grams de carxofes congelades
- Aigua
- Sal
- Un ram de julivert
- Oli d'oliva
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
- Tres alls pelats aixafats
- Dues cebes tendres picolades
- Una fulla de llorer
- Un got de vi blanc
5 racions
Utensilis
Una cassola marinera de terrissa
Uns estalvis
Una cassola fonda metàl·lica
Una escorredora
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb aigua, sal i un ram de julivert, bullirem les carxofes i els pèsols fins que estigui tot plegat cuit al "dente", ho refredarem a raig d'aixeta i ho reservarem.
Seguidament, netegem les cananes i les tallarem a rodanxes d'un dit d'ample i tot seguit les sofregirem a la cassola marinera amb un raig d'oli, les cebes picolades, els alls aixafats i la fulla de llorer.
Quan tot plegat veiem que està ben sofregit, afegirem tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, ho deixarem reduir, i seguidament afegirem quatre cullerots de fumet de peix,i deixarem que arrenqui el bull a foc baix fins que les cananes estiguin mig cuites, i tot seguit afegirem : les carxofes i els pèsols, corregirem de sal, i deixarem que s'acabi de coure tot plegat fins que tot el conjunt estigui cuit al nostre gust, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta també la podem fer amb cananes congelades, que són més econòmiques.
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels platillos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2914 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.