Macarrons a la crema de fuagràs gratinats amb pedrers d'ànec i bolets
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 500 grams de macarrons ratllats (pene rigate)
- 400 grams de fuagràs casolà ( el trobareu a les meves receptes)
- Deu pedrers d'ànec en confit
- 400 grams de gírgoles naturals
- Oli d'oliva
- Aigua
- Sal
- Pebre negre en pols
- Mantega
- Formatge tipus Idiazabal ratllat
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Nata líquida
- Una ceba tendra picolada
5 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una safata rectangular refractaria
Uns estalvis
Una paella gran
Una batedora elèctrica
Una escorredora
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, sal i una mica de mantega bullim els macarrons fins que estiguin cuits al "dente", i un cop cuits, els escorrem i els reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltem les gírgoles tallades en juliana, i els pedrers d'ànec tallats en làmines
uns tres minuts, i ho reservem.
Seguidament, en la mateixa cassola que hem cuit els macarrons, fiquem un raig d'oli i sofregim la ceba picolada, i quan ja està fregida, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un cullerot d'aigua de bullir els macarrons.
A part, fem el fuagràs casolà com explico a la meva recepta, i un cop fet, en fiquem 400 grams amb un raig de nata líquida en el pot de la batedora, i ho batem fins que tenim una crema fina, i tot seguit l'afegim a la cassola amb el sofregit, afegim els macarrons, els bolets i els pedrers i ho remenem tot ben remenat, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i seguidament, ho repartim per tota la safata refractària, ho espolsem amb força formatge Idiazabal, i ho fiquem a gratinar en el forn a 180º, fins que el formatge ja estigui ben daurat, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels macarrons Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1444 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.