Pomes al forn embolicades amb pasta de full
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis pomes tipus golden de mida mitjana
- Pasta de full
- Farina
- Sucre
- Gelatina de poma
- Aigua
- Cinc trossos de canyella en branca
- Conyac
- Vi blanc
- Tres ous batuts
- 50 grams de macarrons de xocolata
6 racions
Utensilis
Una safata pel forn fonda
Una placa pel forn amb un paper sulfurat
Un pinzell
Un cassó mitjà
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar-la
Un batedor de varetes
Un bol de vidre petit
Una safata plana de porcellana
Elaboració
Primerament, fem les pomes al forn com explico a la meva recepta, i un cop fetes les deixem refredar, els hi retirem la branca de canyella, i les reservem.
Seguidament, espolsem farina en el marbre de la cuina, i estenem la pasta de full, l'estirem i amb el corró, la punxem.
A continuació, tallem cinc quadrats que puguin tapar tota la poma i els estenem damunt el marbre de la cuina.
Tot seguit, fiquem les pomes cadascuna en el seu quadrat de full, i les emboliquem com si féssim un farcell, les posem a la placa del forn amb un paper sulfurat, les pintem amb un pinzell amb ou batut, i les enfornem a 180º, fins que veiem que la pasta de full ja està ben daurada.
Seguidament, ho retirem del forn, i amb una mica de gelatina de poma calenta, les pintem i deixem que refredin.
Ja per acabar, a la part de dalt de les pomes, espolsem una mica de macarrons de xocolata, i ja les podrem posar a la safata de porcellana, i les servirem a taula.
1h 30min
Etiquetes: La cuina de les postres Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1610 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.