Lasanya d'albergínies amb ceba confitada i bacallà, gratinada amb salsa Aurora
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Quatre albergínies de mida gran
- 700 grams de bacallà esqueixat dessalat
- Quatre cebes tendres tallades en juliana
- Salsa Aurora
- Sal
- Sucre
- Farina
- Oli d'oliva
- Mel
- Vinagre de Mòdena
- Formatge ratllat
- Mantega
4 racions
Utensilis
Una safata refractària gran
Uns estalvis
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Dues paelles grans
Dues safates planes amb un paper de cuina
Una aranya de filferro
Elaboració
Primerament, en un cassó gran, fem la salsa Aurora com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, fiquem: les cebes tallades en juliana, un raig d'oli d'oliva, un polsim de sal i sucre, un raig de vinagre de Mòdena i un raig de mel, i a foc baix, deixem que vagi coent-se tot remenant de tant en tant, fins que estigui ben tova i confitada, i la reservem.
A part, agafem el bacallà esqueixat dessalat, l'escorrem ben escorregut, l'assequem amb paper de cuina, el passem per farina, i
el fregim amb oli d'oliva ben calent, durant uns quatre minuts, i amb l'aranya de filferro, el posem en una safata plana amb un paper de cuina i el reservem.
Tot seguit, tallem les albergínies a lo llarg en tires una mica gruixudes, les salem i les enfarinem, i les fregim en una paella amb oli d'oliva fins que estiguin una mica daurades, i les reservem damunt una safata plana amb un paper de cuina.
A continuació, en el fons de la safata refractària fem una capa fina de salsa Aurora, i ho cobrim amb les tires d'albergínia, i tot seguit, hi afegim força ceba confitada pel damunt, i seguidament, hi afegim el bacallà fregit, i ho tornem a cobrir amb una capa d'albergínies, i ja per acabar, ho cobrim amb salsa Aurora pel damunt, ho espolsem amb el formatge ratllat, hi afegim cinc nous de mantega al damunt, i ho enfornem a 180º, fins que veiem que el formatge ja esta ben daurat, ho retirem del forn, ho posem damunt uns estalvis, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: La cuina de les lasanyes La meva cuina del bacallà Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1838 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.