Amanida tèbia de favetes amb gírgoles i gules
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams de faves tipus "babi" congelades
- 600 grams de gírgoles fresques
- Dos sobres de gules de 300 grams cadascun
- Aigua
- Julivert
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Dos bitxos petits
- Mostassa a l'antiga
- Vinagre de poma
- Llimona
- Dos alls laminats
5 racions
Utensilis
Una paella gran
Una paella mitjana
Un cassó gran
Una safata rectangular de porcellana
Un bol de vidre
Un batedor de varetes
Una espàtula defusta
Elaboració
Primerament en un bol de vidre posarem: un raig de suc de llimona, un polsim de sal, un raig de vinagre de poma,una cullerada de mostassa a l'antiga, hi afegim oli d'oliva al raig, tot remenant amb el batedor de varetes fins a tenir una vinagreta fina i homogènia, i la reservem.
Seguidament, en un cassó amb: aigua, sal i un ram de julivert, coem les faves petites, fins que estan cuites al "dente", les escorrem i les reservem.
A part, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, fregim els alls laminats juntament amb dos bitxos petits, i quan els alls ja són daurats, hi afegim les gules amb un polsim de sal, les remenem amb l'espàtula de fusta,durant uns tres minuts, i les reservem.
Tot seguit, netegem les gírgoles, les tallem en juliana, i les saltem en una paella amb un raig d'oli d'oliva salpebrades, fins que estiguin cuites, i les reservem.
A continuació, repartim les faves en una safata de porcellana gran, les amanim amb la vinagreta, al damunt repartim les gírgoles i les gules, i ja la podrem servir a taula.
1h
Etiquetes:
Cuina de tardor-hivern La cuina de les amanides tèbies
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2026 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.